Sommerudsalg!
Op til 40% rabat

på Premium Suite-pakken, og få Parallels Toolbox GRATIS!

Gem
40
%
Vi bestræber os på at have vores hjemmeside på så mange sprog som muligt, dog er siden lige nu maskinoversat ved hjælp af Google Translate. Luk

Sådan genoplive en gammel pc – Del 5How to Revive an Old PC – Part 5

Sådan genoplive du en gammel pc – operativsystem

Velkommen til del 5 i vores femdelte serie om genoplivning af en gammel pc. Tjek del 1 , del 2 og del 3 og del 5 , og læs derefter videre, hvordan du installerer et alternativ til Windows på din genoplivede pc.

Installer et alternativt operativsystem

Så du har valgt at opgradere kun lidt eller slet ikke, eller du har valgt billige opgraderinger. Du har ikke en ekstra kopi af Windows og en licenskode, og du vil ikke bruge pengene til at få en.

Der er mange valgmuligheder for gratis operativsystemer derude, mest baseret på Linux. En nem at bruge, farverig og ikonbaseret version af Linux, der er fantastisk til ældre pc’er, hedder JoliOS. Jeg skrev en artikel om det for nylig.

Vi har haft chancen for at lave en virkelighedstest på JoliOS. Sådan installeres det, og her er hvad vi fandt.

Først skal du have en tom cd / dvd eller thumbdrive, og en anden computer med Windows installeret.

Hvis du kører Blank rute, tag en kopi af JoliOS ISO, og træk den derefter til den tomme disk (hvis du kører Windows Vista eller 7) eller brug et program som ISOBurn til at brænde det til disken (hvis du kører Windows XP). Sæt disken i drevet af den nye pc.

Hvis du går til thumbdrive-ruten, skal du få JoliCloud USB Creator og følge instruktionerne derfra. Slut den til din nye pc.

Genstart din nye pc, og tryk på DEL eller F2 efter bip. Gå ind i dit BIOS og vælg at starte fra din cd eller USB-enhed. Gem og afslut, og så installerer JoliOS. Efter genstart skal du gå tilbage til dit BIOS og vælge at starte fra harddisken igen, eller processen starter igen.

Den gode ting er, at JoliOS tager alle hovedpine ud af at bruge et alternativt operativsystem, da det gør alt for dig, herunder opdateringer, og det er hovedsagelig web-baseret, så webapps arbejder meget hurtigt. Alt er gemt i skyen, så selv små harddiske er fine.

Efter at have brugt det i et par uger, opdagede jeg imidlertid, at det havde problemer med to ting: trådløst internet og serielle porte. Jeg havde en mus og tastatur tilsluttet via seriel port, der ville slukke tilfældigt. En USB trådløs internetadapter ville ofte afbryde forbindelsen uden at advare, hvilket tvinger mig til at tage stikket ud og tilslutte det igen. JoliOS er stadig ret nyt, så du kan løbe ind i nogle af de samme problemer, eller du kan ikke.

Til sidst udgravede jeg en Windows XP-disk fra lagerplads og en licenskode fra bagsiden af ​​min gamle pc (som var i min svigerindeens skabet) og startede med XP. Selvom det ikke er så avanceret og stilfuldt som JoliOS, virker Windows XP bare. (Forudsat at du har driverdiske til nyere ting som USB trådløse internetadaptere, hvilket jeg gjorde.) Min ultimative konklusion er, at et alternativt OS ikke er for mig, men du kan føle sig anderledes. Prøv det!

Jeg håber du har haft denne serie med at genoplive en gammel pc. Vi har flere artikelserier i værkerne, så kig hurtigt efter dem!

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Driver Opdateringer

Opdater dine drivere på mindre end 2 minutter for at nyde bedre PC ydeevne - Gratis.

Gratis Driver Opdateringer

Opdater dine drivere på mindre end 2 minutter for at nyde bedre

PC ydeevne - Gratis.

Installér Driver Reviver


Fandt du ikke dit svar?
Stil et spørgsmål til vores fællesskab af eksperter fra hele verden og få svar på ingen tid overhovedet.