Bara idag
Spara 80 %
På Black Friday-bunten
Fyra fantastiska produkter, ett lågt pris! Optimera, reparera och förbättra din dator med bara ett klick!

SKYNDA! Det här avtalet löper ut om...

00
timme
:
00
minut
:
00
sekund
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Hur man återuppliva en gammal PC – Del 5How to Revive an Old PC – Part 5

Hur återuppliva en gammal PC – Operativsystem

Välkommen till del 5 i vår femdelade serie om att återuppliva en gammal dator. Kolla in del 1 , del 2 och del 3 och del 5 och läs sedan vidare hur du installerar ett alternativ till Windows på din återupplivade dator.

Installera ett alternativ operativsystem

Så du har valt att bara uppgradera lite eller inte, eller du har valt billiga uppgraderingar. Du har inte en extra kopia av Windows och en licenskod, och vill inte spendera pengar för att få en.

Det finns många val för gratis operativsystem där ute, mest baserade kring Linux. En lättanvänd, färgstark och ikonbaserad version av Linux som är bra för äldre datorer heter JoliOS. Jag skrev en artikel om det nyligen.

Vi har haft chansen att göra ett verkligt test på JoliOS. Så här installerar du det, och här är det vi hittade.

Först behöver du en tom CD / DVD eller thumbdrive, och en annan dator med Windows installerad.

Om du kör Blank CD-rutt, ta en kopia av JoliOS ISO och dra sedan den till den tomma skivan (om du kör Windows Vista eller 7) eller använd ett program som ISOBurn för att bränna det till skivan (om du kör Windows XP). Sätt i skivan i den nya datorns enhet.

Om du går till thumbdrive-rutten får du JoliCloud USB Creator och följ instruktionerna därifrån. Anslut den till din nya dator.

Starta om din nya dator och tryck på DEL eller F2 efter pipen. Gå in i ditt BIOS och välj att starta från din CD eller USB-enhet. Spara och avsluta, och sedan installerar JoliOS. När du har startat om det går du tillbaka till ditt BIOS och väljer att starta från hårddisken igen, eller processen kommer att börja om.

Det trevliga är att JoliOS tar alla huvudvärk av att använda ett alternativt operativsystem, eftersom det gör allt för dig, inklusive uppdateringar, och är mestadels webbaserat, så webapps fungerar mycket snabbt. Allt lagras i molnet, så även små hårddiskar är bra.

Efter att ha använt det för några veckor upptäckte jag dock att det hade problem med två saker: trådlöst internet och seriella portar. Jag hade en mus och tangentbord ansluten via seriell port som skulle stängas av slumpmässigt. En USB- trådlös Internetadapter skulle ofta kopplas bort utan varning och tvingar mig att koppla ur och ansluta den igen. JoliOS är fortfarande ganska ny, så det kan hända att du stöter på några av samma problem, eller du kanske inte.

Så småningom grävde jag ut en Windows XP-skiva från lagring och en licenskod från baksidan av min gamla dator (som var i min svägers skåpet) och började med XP. Även om det inte är så avancerat och snyggt som JoliOS, fungerar Windows XP bara. (Förutsatt att du har drivrutinsskivor för nyare saker som USB-trådlösa nätverksadaptrar, vilket jag gjorde.) Min slutliga slutsats är att ett annat operativsystem inte är för mig, men du kan känna dig annorlunda. Ge det ett försök!

Jag hoppas att du njöt av den här serien om att återuppliva en gammal dator. Vi har fler artikelserier i verk, så leta efter dem snart!

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt