Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

En guide till CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION Blåskärm felA Guide to the CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION Blue Screen of Death Error

Felet CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION BSOD (Blue Screen of Death) kan uppstå under initialiseringsprocessen för Windows Vista och XP, Windows 2008 och Windows 7 och 8. Det här felet visas vanligtvis när operativsystemet upptäcker korruptionen av en kritisk kärnkod eller datastruktur . Detta fel resulterar i att datorn plötsligt stängs av för att förhindra skador och undviker eventuell förlust av data från olagrat arbete.

Detta fel uppstår när en felaktig drivrutin avsiktligt eller oavsiktligt ändrar en kärnkod eller data, vilket inte är tillåtet av operativsystemet. Andra faktorer som orsakar det här felet är fel i systemminne och hårdvaru korruption.

Detta BSOD-fel är också känt som CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION och “STOP 0x00000109”. Vissa användare av Windows har rapporterat detta fel som normalt visas på skärmen under initialiseringen av systemet som:

68

Du kan lösa felet CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION BSOD genom att starta om och kolla Microsoft Hardware Compatibility List för att verifiera att nyligen installerade drivrutiner och maskinvara är kompatibla med den version av operativsystemet du använder. Du kan också kontrollera systemminnet med Memory Diagnostics Tool för att verifiera fel i RAM (Random Access Memory) och byta ut defekta minnesmoduler.

Du kan också lösa detta fel genom att ta bort den senaste installerade applikationen, hårdvaran eller drivrutinen. För att avinstallera hårdvaran eller drivrutinen som orsakar felet i Windows 8, tryck på Windows-tangenten och X tillsammans, klicka på Kontrollpanelen och välj sedan Program och funktioner. Markera programmet för avinstallation med piltangenten och klicka sedan på Avinstallera. I Windows XP, Vista och Windows 7 kan avinstallationsprocessen göras genom att successivt klicka på Start, Kontrollpanelen, Lägg till eller ta bort program för Windows XP och Program och funktioner för Windows 7 och Vista och sedan välja programvaran för avinstallation och klicka på Ta bort / Avinstallera.

Installera de senaste drivrutinerna hjälper dig också att lösa detta fel. Du kan kontrollera tillgängligheten av drivrutinsuppdateringar från tillverkarens officiella nedladdningssida. För video- och chipsetdrivrutiner kan du hämta lämpliga och uppdaterade versioner från nedladdningswebbplatser för AMD, ATI, Intel och Nvidia. Alternativt kan du använda Driver Reviver för att snabbt uppdatera drivrutinerna

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt