Bara idag
Spara 80 %
På Black Friday-bunten
Fyra fantastiska produkter, ett lågt pris! Optimera, reparera och förbättra din dator med bara ett klick!

SKYNDA! Det här avtalet löper ut om...

00
timme
:
00
minut
:
00
sekund
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Sluta använda Internet Explorer, säger USA: s Homeland SecurityDiscontinue use of Internet Explorer, says U.S. Homeland Security

Hackarna ringer det Clandestine Fox. Det är ett hack som påverkar Internet Explorer-användare som kör Adobe Flash (det är det mesta eller alla). Det fungerar på vilken version som helst från 6 till 11, men versioner 10 och 11 är mål. Och det kan äventyra din dator.

Så här fungerar det: Genom att injicera lite kod på en webbplats som du gillar att besöka, och sedan besöka den webbplatsen kan koden infektera din dator och hjälpa en hackare att få tillgång till den.

Discontinue use of Internet Explorer, says U.S. Homeland Security
Vad säger räven? “Använd inte Internet Explorer.”

Microsoft kan släppa en fix mellan nu och deras vanliga patchperiod, den andra tisdagen i månaden, men det finns ingen garanti. Fångsten är, den här åtgärden fungerar bara på operativsystem som är nyare än Windows XP. Det finns ingen åtgärd för XP planerad, eftersom Microsoft har upphört med support. Det vi var rädda för har hänt – det första stora hack som utnyttjar bristen på säkerhetsuppdateringar för det gamla operativsystemet. Detta är bara den första av många, så det är en bra idé att sluta använda XP tidigare, snarare än senare.

Om du använder Vista, Windows 7 eller Windows 8, och du väntar på en lösning, är den bästa lösningen att antingen inaktivera Flash i IE helt (det vill säga avinstallera det från Kontrollpanelen) eller använda en annan webben webbläsare, som Google Chrome eller den nyutvecklade Mozilla Firefox.

Microsoft har mycket mer information om Clandestine Fox på deras webbplats, liksom några komplicerade lösningar som ligger utanför ramen för denna artikel. Om du är ovillig eller oförmögen att använda en annan webbläsare kanske du vill ge dessa lösningar ett försök. Återigen är dessa inte korrigeringar, eftersom Microsoft inte har släppt en ännu.

Uppdatering

Microsoft bestämde sig för att släppa en korrigeringsfil idag, 1 maj 2014, och de lappade även Windows XP, något som Microsoft tidigare sagt att de inte skulle göra. Ta tag i Internet Explorer-patchen här för alla versioner av Windows.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt