Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Datorskärm Refresh Rates & Responstid ExplainedComputer Monitor Refresh Rates & Response Time Explained

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper en dator är vilken övervakning du ska använda med den. Hur hög är upplösningen? Vad är svarstiden? Hur stor är den? Vilken typ av hamnar tar det? Varför betyder det här allt ensam? Vad är dessa saker?

Frukta inte.

Jag är här för att hjälpa.

Computer Monitor Refresh Rates
Ett exempel på en 120hz monitor.

Hz? Vad är Hz? Är det bra?

En av de viktigaste aspekterna av en bildskärm är dess responstid och dess Hz. Hertz i en bildskärm är helt enkelt hur många gånger det uppdateras på en sekund – 60Hz är bra för de flesta saker och 120Hz är överkill – om du inte kommer att titta på innehåll i 3D, i vilket fall en panel på 120Hz är en nödvändighet om du vill se ditt innehåll utan att uppleva betydande fördröjning. Svarstid är en annan historia – hur snabbt svarar alla pixlarna på inmatningen som skickas från din dator. Fem ms är att föredra och 8 ms är lite laggy – desto högre svarstid blir desto mindre nödvändig ju större skärmen är. Om du är en hardcore gamer, kommer du definitivt att vilja söka bildskärmar med lägre responstid. Vissa skärmar går så lågt som 1 ms.

Övervakningsstorlek är en annan historia. Ju större din bildskärm blir desto mer exponentiellt kommer den att öka i pris – och när man går över 27 tum blir skillnaderna bara vanliga löjliga. Faktum är att en 32-tums HDTV är billigare än en 32-tums bildskärm!

Computer Monitor Refresh Rates
Ett exempel på en 32-tums bildskärm.

Så det här är vad jag ska köpa, eller hur?

Det finns en anledning att övervakare kan vara dyrare vid den storleken, tyvärr. HDTV har alla en upplösning på 1080p – och ju större skärmen blir utan upplösningen, desto svårare kan det vara att läsa text, speciellt om du är tillräckligt nära att använda en TV som en bildskärm. Mer information om hur du använder en TV som bildskärm finns i den här artikeln.

Skärmar av samma storlek har dubbla, ibland trippel upplösning för att kompensera för användarkomfort och avstånd från skärmen. För upplösningar högre än 1080p behöver du ett grafikkort och en bildskärm som är kompatibel med DVI. Portar behövs för extra funktionalitet – se till att datorns videoportar är kompatibla med portarna på din bildskärm – annars, utan att ha köpt en adapter, kommer din investering att gå i spill.

Ett sista få saker att tänka på är pris och paneltyp. Om du har råd med det, köpa en LED över en LCD, eftersom de är mycket ljusare. Om du är en spelare, köp inte en plasmaskärm – förutom att de är lätt skadade, har de kortare liv och kan inte hantera höga framerater nästan lika mycket som deras kusiner.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt