Sommersalg!
Opptil 40 % avslag

på Premium Suite-pakken og få Parallels Toolbox GRATIS!

Spar
40
%
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvordan kan jeg holde min PC som kjører fort? Tips fra Russ PittsHow do I Keep my PC running Fast? Tips from Russ Pitts


Russ Pitts

Svært første PC: Packard Bell 486DX2

Den siste datamaskinen du har løst (foruten din): Min kone er.

Favorittspill av all tid: Fwoar. Vanskelig en. Sannsynligvis TIE Fighter. Eller halvtid.

Favoritt tidsfordriv når det ikke spilles eller skrives: Vandring.

Russ Pitts er den tidligere redaktør i escapistmagazine.com og den tidligere lederen og produsenten av TechTVs “The Screen Savers.” Han har bygget og oppgradert PCer i over 15 år.

Spørsmål: Hvordan holder jeg PCen rask?

A. Dagens PCer er kraftigere enn noensinne, men vi bruker dem i stadig større grad for mer og mer. Hvis du er seriøs med spill, kan hverdagslig slitasje på PCen forårsake ødeleggelse på rigget ditt. Det som kunne ha vært et toppmoderne spillkraftverk for et år siden, kunne være sugende vind som en rørlegger som løper opp trappen i dag, hvis du ikke tar vare på det riktig.

Nettlesing, produktivitetsprogramvare, smart enhetssynkronisering, video, meldinger og til og med noen spill kan gjøre rot på systemet ditt, selv når du ikke bruker dem, tetter du OS med bagasje fra maskinvare og programvare du ikke har brukt i måneder . Ting som dukker opp og gjør livet ditt elendig når du minst forventer det, som bilder fra “den kvelden” ser ut fra under sofaen.

For å hjelpe deg med å holde maskinen i topp stand hele sesongen, er det noen grunnleggende skritt du kan ta for å sette våren tilbake i PC-en, uten å kjøpe et enkelt stykke ny maskinvare eller bruke en enkelt dollar.

 1. Windows Tweaking er en del av det morsomme med PC-spill, men operativsystemene er blitt så komplekse at det noen ganger er vanskelig å finne ut akkurat hvor de gjemmer de tingene du vil finjustere. Og noen programmer, som Microsoft Office, kan etterlate spor av seg selv på steder du aldri finner. Den beste måten å raskt øke PC-spillytelsen din er å kjøre med en ny installasjon av Windows. Nyere versjoner av Windows har en fin funksjon som lar deg overføre programmene og innstillingene til en ny datamaskin (eller en ny installasjon på den gamle), men det vil beseire formålet, siden det meste av bagasjen vil senke maskinen din med på turen. Så ikke gjør det.

  I stedet vil du lagre alle dine uerstattelige data (filer, bokmerker, lagrede bilder osv.) På en ekstern harddisk (eller din sekundære stasjon hvis du har en) og tørk skinnene helt ved å gjøre en hurtigformat på C: -drevet, og installere om kopien av Windows på nytt fra disken den kom på. Bare vær sikker på å legge til side en hel dag for prosessen og installer alle tilgjengelige oppdateringer, og følg deretter etter oppdateringer til du ikke ser mer tilgjengelig. Noen ganger vil det ta åtte eller ni passerer for å få OS helt oppdatert, avhengig av hvilken smak av Windows du bruker.

  Som jeg sa: en hel dag.

  Hvis du bare vil periodisk forynge Windows eller ikke vil bry deg med problemer med å reinstallere, er Registry Reviver på denne nettsiden et fint verktøy som vil justere Windows-registeret ditt for å rydde opp ødelagte registerdata og bidra til å gjøre din PC raskere og mer stabil. Det er ikke grundig som å omforme og installere Windows på nytt, men det vil få jobben gjort for sporadiske melodier.

 2. Forinstallerte crap
  Keep Your PC at the Top of its Game
  Illustrasjon: Gordon McAlpin

  Så mye som jeg elsker å montere PCer, må jeg innrømme at jeg også har kjøpt noen få datamaskiner utenfor sokkelen. Det er enkelt, tar mindre tid å komme opp og hvis det går, kan jeg sende det til noen andre for å fikse det. Dessverre, når de fleste PC-produsenter forhåndsinstallerer Windows, pre-installerer de også mye annet crap med det. Noen av det er ikke så vennlig, og alt kan senke PCen din.

  Du kan løse dette problemet på to måter: Du kan enten kjøpe din egen kopi av Windows og utføre den rene installasjonen som er nevnt ovenfor, eller kjøre et program som vil identifisere og eliminere alt forhåndsinstallert crap som er produsert av deg. Jeg liker PC Decrapifier . Det er gratis, enkelt å bruke og lar deg selektivt avinstallere eller deaktivere alle de tingene som er satt til å kjøre automatisk når du starter opp vinduer. Hvis operativsystemet ditt kommer på en plate med en andres logoer annet enn Microsoft, bør du kjøre PC Decrapifier minst én gang. Du kan bli overrasket over hva du finner.

 3. Malware & Spyware Malware og spyware er programmer som er designet for å leve stille og usynlig på PCen din og samle inn data om hvordan du bruker den. Noen ganger er de også laget for å stjele din private informasjon for å hjelpe folk å stjele penger eller identitet. Det er dårlige ting, og det er overalt, og i tillegg til potensielt forårsaker du alvorlige livshode, kan det virkelig senke maskinen din. De nyere versjonene av Windows kommer forhåndsinstallert med en brannmur og en begrenset beskyttelse mot skadelig programvare, men du skal ønsker å drive et dedikert brannmurprogram for beboelsesbeskyttelse, og minst ett annet anti-malware-program for spotdeteksjon og rengjøring. For brannmurer kan du ikke slå Zone Alarm . Jeg har brukt det i et tiår og sverger ved det. Mens selskapet er under ny ledelse, er produktet fortsatt super effektivt og veldig enkelt å bruke. Det har også en “spillmodus” som vil få det ut av veien når du vil ha den beste hastigheten, men vil fortsatt være beskyttet.

  For å oppdage og fjerne skadelig programvare og spionprogrammer, bruker jeg et par forskjellige programmer for å forsikre meg om at det ikke er noen ny feil som kommer ut til maskinen min, eller at hvis jeg tilfeldigvis er en heldig som får det først, Jeg vil bli kvitt det så fort som mulig. Malwarebytes Anti-Malware , Super Anti-Spyware og Spybot S & D er mitt go-to-dream team. Hvis man ikke finner malware, vil de andre to vanligvis. Hvert program kommer med et visst antall “alltid på” beboerbeskyttelse, men hvis du kjører ZoneAlarm, trenger du ikke det, og det vil sakte ned. Bare vær sikker på at du holder programmene oppdatert og kjører hver minst en gang per måned.

  Beste del: Alle disse programmene har gratis versjoner eller tilbyr gratis prøveversjoner, slik at du kan få den beskyttelsen du trenger uten å bruke en formue på en årlig lisens til Norton.

 4. Oppdater drivere Denne ene er så enkel, de fleste av oss glemmer det, men det er viktig å oppdatere driverne regelmessig, ikke bare når du kjøper et nytt stykke maskinvare. Eldre drivere kan holde PCen din i gang med å kjøre effektivt, eller tvinge programmene og spillene dine til å gjøre litt ekstra arbeid. Hardware-beslutningstakere forbedrer stadig driverprogramvaren for å sikre at maskinen din blir kompatibel med den nyeste programvaren og spillene. Siden de gjør jobben, er alt du trenger å gjøre, å se etter oppdateringer og installere dem.

  En måte å sørge for at du holder styr på driverne, er å holde en bokmerkefil av støttesidene for alle maskinvareprodusentene i PCen og sjekke disse sidene regelmessig. Hvis du kjøpte en forhåndsinstallert PC, vil produsenten noen ganger ha et elektronisk verktøy som vil gjøre jobben for deg.

  Men hvis du leter etter den enkle måten å få det gjort, er ReviverSoft’s Driver Reviver fenomenal når du skal finne ut hva som er i esken din og finne ut om driverne dine er oppdaterte. Programmet vil selv installere dem for deg.

  Jeg må innrømme, første gang jeg kjørte Driver Reviver, var jeg litt opprørt at jeg ikke måtte gjøre noe arbeid for å oppdatere de 18 eller 20 drivere på systemet mitt som var utdatert. Så kom jeg over det og tilbrakte tiden jeg ville ha brukt til å oppdatere driverne selv å spille spill i stedet.

 5. Synkronisere og oppdatere programvare En annen ting å se etter er programmene knyttet til smarttelefonen eller andre tilkoblede enheter. Disse programmene opprettholder en konstant tilstedeværelse i systemminnet, slik at de kan oppdage når du har koblet til enheten din. Det minnesfotavtrykket er en konstant avløp på PCens ressurser, og det er bare så mye minne du ikke vil ha gratis for spillingen din. Hvis du liker det, er det mulig å koble til smarttelefonen din og få den til å synkronisere eller åpne filene dine automatisk. , da er dette en avmatning du må leve med, men hvis hastighet er din prioritet, deaktiver alltid funksjonen. Noen programmer lar deg gjøre dette i sine innstillinger, men for andre må du kanskje gå til kjernefysisk og slette synkroniseringsprogrammene helt. Dette er et annet område hvor PC Decrapifier kan hjelpe deg. Bruk det klokt.
 6. Tempfiler og annet søppel Selv om du kjører en ren, feilfri og fullstendig oppdatert maskin, kan enkel daglig bruk falle ned med tempfiler, bufret data og en rekke andre søppel som gjør webleser- og produktivitetsprogramvaren gradvis raskere, men reduser spillingen betydelig. Du kan angi at de fleste nettlesere ikke lager data eller for å rense den når du lukker programmet, og hvis du er seriøs om spillhastighet oppfordrer jeg deg å gjøre slik. Du mister luksusen ved å kunne skrive to bokstaver i et nettleseresøkvindu, og få det umiddelbart å vite hvor du vil gå, men det er verdt å bytte i fart.

  Cache-filer, historier, informasjonskapsler og lagrede bilder samler seg raskere enn du tror, ​​og tar opp mye plass på harddisken på nøyaktig samme steder der dine andre programmer og spill vil lagre data. Selv om du er forsiktig og flittig, vil ting fortsatt samle seg. Crap Cleaner er best på å rydde opp. Og det er gratis.

Bonus: Clean Boot

Uansett hvilken versjon av Windows du bruker, kan du “rydde oppstart.” Selv om det ikke er så effektivt som å programmere en .BAT-fil i gamle DOS-dager, vil det fortsatt gi deg muligheten til å starte opp med minst unødvendige “hjelpeprogrammer” som senker tingene nedover.

For Windows Vista og Windows 7 klikker du bare på Start og skriver msconfig inn i boksen. I kategorien Generelt velger du Selective Startup , og deretter klikker du kategorien Tjenester . Her vil du velge å skjule alle Microsoft-tjenester , og deretter klikke Deaktiver alle . Klikk på OK , start på nytt, og du skal ende opp med en raskere PC som gjør nesten alt du vil at den skal gjøre – men raskere.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt