Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Ophalen van een verloren WiFi WachtwoordRetrieving a Lost Wi-Fi Password

Misschien bent u gewoon uw wifi-wachtwoord vergeten – misschien heeft een technicus van uw internetprovider of een technisch onderlegde gezinslid alles opgezet en u hebt het wachtwoord om te beginnen nooit geweten. Gelukkig is het herstellen van het wachtwoord van je wifi-netwerk een eenvoudige taak, ongeacht je niveau van computerkennis.

Vind uw router

Het basisproces werkt hetzelfde, ongeacht het soort internetdienst of apparatuur dat u gebruikt, maar u moet weten wat voor soort router u heeft, omdat de details anders zijn. De router is de tweede doos, die niet rechtstreeks is verbonden met de muur voor kabel, DSL of satelliet. Het kan een antenne of twee hebben, maar niet noodzakelijkerwijs.

Zoek zijn standaard IP-adres en inloginformatie

Als je de handleiding hebt …

Heb jij even geluk. Pak het en zoek naar een administratieve IP, configuratie IP, iets dergelijks – het zal een nummer zijn beginnend met 192.168. Zoek vervolgens de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord op. Op veel routers is de standaardinstelling dat u de gebruikersnaam leeg laat en admin voor het wachtwoord typt.

Als u de handleiding niet hebt …

U heeft de merknaam en het modelnummer nodig – meestal is de merknaam voldoende, maar we werken grondig, zodat we later niet terug hoeven te gaan. Dit wordt ergens op de router afgedrukt – gewoon een beetje rondneuzen, omdraaien – het is daar ergens. Zodra u die informatie hebt, gaat u naar uw favoriete zoekmachine (sites zoals Google, Bing, Yahoo, enz.) En zoekt u naar “[Your Router Brand Name Here] router ip”.

Retrieving a Lost Wi-Fi Password
Iets zoals dit

Een van de eerste paar resultaten zou u het nummer moeten geven dat u nodig heeft – het zal beginnen met 192.168. Ga vervolgens terug naar uw zoekmachine en zoek naar “[Uw router merknaam hier] standaardwachtwoord”. Nogmaals, een van de eerste paar resultaten heeft jouw antwoord. De meeste routers gebruiken een lege als de standaard gebruikersnaam en admin als het standaard wachtwoord, of admin voor beide.

Tijd om naar uw instellingen te gaan

Oké, je hebt het IP-adres en de standaard log-in informatie. Ga naar de adresbalk in uw webbrowser (waar u normaal op www.google.com of wat dan ook typt) en typ dat nummer. U krijgt een vraag om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord. Typ (of laat blanco) de standaardwaarden die u eerder hebt opgezocht. Nu bevindt u zich op een speciale site in uw router.

Als dit niet het geval is, moet u degene bellen die uw router heeft ingesteld om uit te zoeken waar zij de inlognaam en het wachtwoord hebben ingesteld OF om deze te resetten door naar de router zelf te gaan, de kleine resetknop te vinden en ingedrukt te houden gedurende 30 seconden. Wacht daarna nog een beetje en herhaal dan het eerste deel van deze stap.

Vind uw wachtwoord

Je moet nu een beetje rondneuzen, maar voel je niet overweldigd. U bent op zoek naar draadloze beveiligingsinstellingen – dit kan zijn onder draadloos, Wi-Fi, WAN of beveiliging, afhankelijk van uw specifieke router. U bent op de juiste plek wanneer de pagina dingen heeft zoals “WPA” en “WEP” en dergelijke.

Je wachtwoord wordt hier ergens geschreven. Het kan een groot lang nummer zijn, of het kan een woord zijn, of een combinatie van letters en cijfers.

Retrieving a Lost Wi-Fi Password
Zoek naar dit soort dingen

Als je in de problemen raakt

Als al het andere niet lukt, kunt u altijd bellen met uw internetprovider. U blijft lang wachten, maar ze helpen u later wel.

Was this post helpful?
Yes
No

Aanbevolen door ReviverSoft

MacReviver

MacReviver bevat alle essentiële tools om u te helpen schoon, optimaliseren en onderhouden van uw Mac en de prestaties en stabiliteit te herstellen.

nu downloaden

Problemen met je Mac?

Neem een gratis scan uit te vinden hoe je kunt opruimen en doen herleven uw Mac.

nu downloaden

Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer