Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Hoe maak je een harde schijf vervangen met SSD op uw pcHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC

Illustratie: Gordon McAlpin

Dus je wilt graag de Solid State Drive (SSD) -route. Misschien heb je gehoord dat dit soort schijven veel sneller zijn dan harde schijven en ideaal zijn voor Windows en applicaties, terwijl harde schijven goed zijn voor films en andere grote bestanden.

De onderstaande gids legt uit hoe u een harde schijf met SSD op uw pc kunt vervangen:

Stap 1: Maak een back-up van uw gegevens

Wanneer u van een vaste schijf naar een SSD gaat, zult u waarschijnlijk van een grote schijf naar een kleinere schijf gaan en een back-up van sommige van uw gegevens naar een externe bron maken. Deze gids biedt informatie over de beste back-upmethoden. U zult ofwel uw schijf, Windows en alle moeten klonen, of Windows opnieuw op de nieuwe schijf moeten installeren en documenten selectief moeten verplaatsen.

  • Een kloon of afbeelding
      U kunt uw oude schijf ook klonen of een afbeelding ervan maken en de afbeelding naar de nieuwe schijf herstellen. (In de tussentijd hebt u een andere schijf nodig om deze grote afbeelding op te slaan.) Dit heeft het voordeel dat u al uw instellingen behoudt voor programma’s met digitaal rechtenbeheer, zoals Windows zelf. Niemand wil zijn code opnieuw moeten invoeren. Om dit te doen, moet de gebruikte ruimte op uw oude schijf kleiner zijn dan of gelijk aan de grootte van de nieuwe schijf. Ik raad aan om al je grote mediabestanden, zoals films, naar een andere locatie te verplaatsen om de grootte te verkleinen voordat je gaat klonen. De meeste op drives gebaseerde oplossingen op de bovenstaande link, inclusief de ingebouwde Windows Backup and Restore, ondersteunen het maken van een afbeelding van je oude schijf.
  • Een back-up gevolgd door een nieuwe Windows-installatie


De derde optie is om een ​​back-up te maken van specifieke bestanden naar een nieuwe locatie, vervolgens een gloednieuwe installatie van Windows op de SSD uit te voeren en bestanden selectief over te zetten vanaf de back-up. Schone Windows-installaties hebben minder fouten en een geheel nieuw station vindt het leuk als er minder fouten zijn. Dit heeft als nadeel dat u de installatiecodes voor veel toepassingen opnieuw moet invoeren.

Stap 2: Verwijder de harde schijf en installeer het SSD-station

Dit is meestal net zo eenvoudig als het openen van de pc en het omwisselen van schijven en het houden van dezelfde kabels, waarbij u ervoor moet zorgen dat de pc eerst wordt losgekoppeld van de voeding. Soms is je nieuwe schijf een andere vormfactor dan de oude schijf (wat betekent dat hij te klein is voor de ruimte), en in dat geval heb je een aparte caddy of behuizing nodig.

Merk op dat als er meer dan één open drive bay op uw bureaublad is, er geen reden is om de solid-state drive niet te installeren in plaats van in plaats van op uw harde schijf. In dit geval,

Stap 3: herstellen vanaf back-up

Welke back-upmethode u ook kiest, na de installatie van de nieuwe schijf is het een goed moment om die back-up te herstellen, al was het maar om Windows weer op de schijf te hebben, zodat u andere dingen kunt doen. Mogelijk moet u het station formatteren (de inhoud ervan wissen) voordat u het kunt herstellen; Windows neemt u automatisch door deze stap.

Een voorbeeld van een Firmware-updatetoepassing voor een SSD-station.

Stap 4: werk de firmware op uw SSD-station bij

De firmware is de code op uw harde schijf zelf, zodat deze op de juiste manier met uw pc werkt. Nieuwere firmware houdt de schijf vrij van fouten, helpt hem te werken met nieuwere hardware en houdt de snelheid en betrouwbaarheid hoger.

Google het modelnummer van uw schijf voor specifieke instructies; dit houdt meestal in dat een programma vanuit Windows wordt uitgevoerd. Vergeet niet om de pc gedurende de hele tijd dat de firmware wordt bijgewerkt, te laten werken om schade aan uw pc te voorkomen.

Opmerking: Vergeet niet om solid-state schijven te defragmenteren, omdat deze stations dit automatisch doen, en het uitvoeren van een defragmentatie hiervan levert geen voordeel op.

Nog een opmerking: zorg ervoor dat u TRIM inschakelt als u een SSD-schijf gebruikt met Windows 7. Het is voor geavanceerde gebruikers, maar het helpt de prestaties op uw schijf te behouden en te verbeteren. Hier is een gids om dit te doen .

Geniet van de voordelen van snelheid en betrouwbaarheid van uw SSD. Het is een van de snelste tot kostenratio’s van elke upgrade die u zou kunnen uitvoeren.

Was this post helpful?
Yes
NoNiet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer