Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Welke is de beste Video Player voor Windows?Which is the Best Video Player for Windows?

Welke is de beste videospeler voor Windows?

Illustratie: Gordon McAlpin

Windows Media Player heeft veel te bieden. Het komt vooraf geïnstalleerd met de meeste versies van Windows. Het is meestal het eerste dat wordt geopend wanneer u een dvd-film in uw station plaatst. En het is de standaardspeler voor verschillende videoformaten, wat betekent dat wanneer u dubbelklikt op een filmbestand op uw pc, Windows Media Player het probeert uit te voeren.

Hoewel Windows Media Player 12 minder CPU en geheugen gebruikt dan eerdere versies, mist het een paar belangrijke functies die het van grootsheid houden. We gaan Windows Media Player vergelijken met een concurrerend, ook gratis, product om te zien hoe het opkomt.

Dat product wordt VLC Media Player genoemd . Het is buitengewoon populair omdat het gratis is, op bijna elk besturingssysteem werkt en een kleine footprint heeft, wat betekent dat het niet veel van de harde schijf van uw pc in beslag neemt om films af te spelen. Hoewel Windows Media Player een dvd afspeelt, precies zoals het zou voorkomen in uw stand-alone dvd-speler, niet-weggooide trailers, commercials en FBI-waarschuwingen en al, slaat VLC Media Player dit standaard over en gaat meteen naar de film.

Er zijn een paar vrij algemene videobestandsformaten die Windows Media Player niet zal afspelen, inclusief MKV. Als u uw films de voorkeur geeft aan iets dat niet AVI is, dan wilt u dat VLC Media Player dit aanpakt.

Maar laten we het CPU-gebruik en geheugengebruik testen bij het afspelen van een 1080p-videoclip. Het bewijs zit immers in de pudding, toch?

Bij het afspelen van een 1080p-filmclip neemt Windows Media Player 12 55.000 kB RAM in beslag en varieert het tussen 10 en 35% van de CPU. Hetzelfde videobestand in VLC Media Player gebruikt 82.000 KB RAM en tussen 25 en 40% van de CPU.

VLC Media Player is meer computerintensief, maar de wisselwerking is de mogelijkheid om meer bestanden sneller te spelen en onnodige menu’s over te slaan. Er is een afweging. Wanneer u op een netbook zit waar computerhulpbronnen het goed doen, is Windows Media Player misschien beter. Als u echter een dvd wilt afspelen en snel naar de film wilt gaan, of als u een paar vreemde filmformaten hebt, moet u de VLC Media Player gebruiken.

Was this post helpful?
Yes
NoNiet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer