Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Tiedostojen tallentaminen oikea tiedostomuoto yhteensopivuusSaving Files in the Right File Format for Compatibility

Mikä on perus-tiedostomuoto, johon voit tallentaa tiedoston, jotta muut ohjelmat voivat lukea? Kun luot asiakirjan tietokoneellesi, käytät ohjelmaa luodaksesi tiedoston. Ohjelma tallentaa asiakirjan omaan erityiseen muotoonsa, joka tunnistetaan tavallisesti kolmella tai neljän kirjaimella.

Microsoft Wordissa tallennetuille tekstitiedostoille tiedostopäätteet voivat olla .doc, .docx, .rtf. tai .txt. .doc-laajennus edustaa Word 2003: n avulla luotuja Word-asiakirjoja, kun taas .docx viittaa niihin Word 2007: n, 2010 ja 2013, erityisesti Windowsin kanssa luotuihin asiakirjoihin. .docx -dokumenttien versioita voi lukea myös Applen ja muiden valmistajien ohjelmista.

Saving Files in the Right File Format for Compatibility
DOCX-muoto on oikeastaan ​​vain uudempia Word-versioita varten.

TXT ja PDF Cross-Platform -muodot

Kun asiakirja luodaan tekstinkäsittelyohjelmassa, kuten Microsoft Word, ohjelma lisää useita muotoilukoodeja, jotka vaikuttavat sivutyyliin ja ulkonäköön. Mukana on kappaleiden, kirjasinten ja kirjainten koon ja värin koodit. Nämä koodit toisinaan tekevät siitä erilainen kuin muut ohjelmat avaavat tallennetun tiedoston. Useimmat tekstinkäsittelyohjelmistot tarjoavat vaihtoehdon tiedostojen tallentamisesta lähes koodittomana tekstitiedostona, joka päättyy tunnistettavalla laajennuksella .txt. Microsoft tarjoaa myös .rtf-tiedostopääte – Rich Text File – tallentaa pienellä koodauksella ja enemmän ominaisuuksia kuin pelkkää tekstitiedostoa.

Monet tiedostot voidaan tallentaa säilyttäen alkuperäisen muodonsa Adobe .pdf-tiedostoina. Nämä Portable Document Format -tiedostot voidaan avata Adobe Reader -ohjelman kautta, josta on tullut oletusohjelma, joka on käytettävissä useimmissa tietokoneen käyttöjärjestelmissä. Cross-platform-tiedostona, .pdf-tiedostojen laajennuksilla varustetut asiakirjat näyttävät kaikki kuvat, otsikot ja tekstin alkuperäisen tyylin mukaan. Tietäen, miten tiedosto tallennetaan .txt- tai .pdf-tiedostopäätteiden kanssa, on hyödyllistä varmistaa, että tiedosto voidaan avata tekstitiedostoina muiden ohjelmien avulla tai että se on yhteensopiva muiden alustojen kanssa .pdf-tiedostona.

Saving Files in the Right File Format for Compatibility
PDF-muodossa on lähes universaali yhteensopivuus.

Tekstitiedoston tallentaminen

Microsoft Wordin kaikki versiot voivat tallentaa tekstitiedoston .txt-tiedostojen laajennuksilla. Tässä ovat vaiheet:

 1. Paina Alt + F
 2. Valitse Tallenna nimellä …
 3. Valitse Tallenna asiakirjan kopio valitsemalla Muut muodot
 4. Valitse Tavallinen teksti (* .txt) Tallenna tyyppi -valikossa

PDF-tiedoston tallentaminen Wordiin

Kaikki Word-versiot vuodesta 2007 lähtien voivat tallentaa tiedoston PDF-muodossa. Noudata yllä olevia ohjeita ja kohdassa Tallenna kopio asiakirjasta , valitse Adobe PDF . Wordissa Office 2013: ssa vaiheet ovat seuraavat:

 1. Napsauta Tiedosto
 2. Valitse Vie
 3. Napsauta Luo PDF / XPS -asiakirja

XPS edustaa Microsoftin omaa versiota PDF-tiedostoista. Windows 8: ssa yritys on julkaissut WIndows Reader -sovelluksen, joka voi toimia kotitietoisena sisäänrakennettuna PDF-katseluohjelmana.

Muistion avulla

Notepad-sovellus, joka löytyy perinteisesti Windowsin lisävarusohjelmista, on hyödyllinen tekstin vaihtamiseksi mistä tahansa lähteestä tekstinä. Voit valita ja kopioida minkä tahansa tekstin Webistä ja liittää sen sekä tallentaa sen Muistioon ja sovellus poistaa minkä tahansa Web-muotoilun tekstin. Muistiota voidaan käyttää myös nopeiden muistiinpanojen ottamiseen, ja on hyvä idea saada se työpöydällä tai Windows 8: n aloitusnäytössä.

Luo pöytätietokoneen pikakuvake Notepadille Windows-versioissa vuoden 2007 aikana valitsemalla Notepad-kuvake seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Siirry Käynnistä-valikkoon
 2. Avaa Lisävarustokansio
 3. Luo työpöydän linkki vetämällä Muistio työpöydälle.

Vaiheet Windows 8:

 1. Etsi Notepad-sovellus Haku-tilassa Charms-palkista
 2. Kun sovellus tulee näkyviin, napsauta Alkunäytön alareunassa Alkutoimet- painiketta. Notepad-laatta ilmestyy aloitusnäyttöön.
Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta