Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Miten elvyttää vanhan PC – Osa 1How to Revive an Old PC – Part 1

Kuinka elvyttää vanha tietokone – Aloittaminen perusasiat

Tervetuloa viiden osan blogisarjaan, joka koskee vanhan tietokoneen elvyttämistä! Aion viedä sinut läpi kaikki vaiheet, tarkastamalla laitteen sisä- ja ulkopuolella, asennat diagnostiikkasovellukset, suorittanut Windows Update- ja Driver Reviver -ohjelmiston, hankkimalla päivityksiä ja asentamalla ne sekä valitsemalla viimeisen vaiheen: vaihtoehtoisen käyttöjärjestelmän asentaminen .

Ensimmäinen osa vie meidät tarkastelemalla ja puhdistamalla vanhaa järjestelmää.

Koneen tarkastus

Ensin tarkastelemme koneen ulkopuolelta ja näemme, mitä se antaa meille. Tämä on Pentium III, ja siinä on Western Digital -kiintolevy . Pentium-III laittaa sen ympäri vuoden 2001, joten se on kymmenen vuoden ikäinen tietokone.

CD-asema sanoo, että se voi kirjoittaa CD-R- ja CD-RW-levyille. Tämä tarkoittaa, että voimme polttaa CD-levyjä, mutta se ei toimi DVD-levyjen kanssa.

Kun katsot koneen takaosaa, voimme nähdä, että sillä on tilaa kahdelle USB-portille, kahdelle sarjaportille (yksi näppäimistölle, yksi hiirelle), ääniliitäntään ja joitain muita sekalaisia ​​portteja, joita ei todennäköisesti ole käytetty.

Hieman kauemmas, näet, että sillä on Ethernet-portti langalliseen verkkoon , tavalliseen VGA-näytönohjaimeen ja jopa modeemiin. Muista modeemeja? Puhelinverkkoyhteys?

Avaaminen ylös

Yksi ruuvi pitää sivupaneelin päällä. Se auttaa saamaan ruuvitaltta, jossa on useita Phillips-päitä, sillä kun pääsemme sisään, näemme monia erilaisia ​​lajikkeita.

Ennen kuin avaat tietokoneen, varmista, että irrotat kaikki kaapelit laitteen takaosasta. On myös hyvä, että kosketat metallipintaa maanpäälliseksi, ja pysy kaukana matosta koko keston ajan. Staattinen sähkö voi pilata tietokoneesi hyvin nopeasti.

Sisäosan tarkastus

Tietokonettasi suurin levy on nimeltään emolevy. Sitä, jossa on musta tuuletin, on keskusyksikkö tai keskusyksikkö. Se on tietokoneesi aivot. Tämä monivärinen kaapeli vasemmalla puolella yhdistää virtalähteen emolevyyn.

Täällä meillä on tietokoneen RAM tai muisti. Myöhemmin opimme, että tämä on yksi 256 k: n muistimoduuli, joka on täysin riittämätön kaikille, mutta kaikkein yksinkertaisimmille tehtäville. Moderni verkko tuskin toimii pienellä muistilla.

Puhdista se

Kun olet koneen sisällä, on hyvä ruiskuttaa kaikki pöly ilmakompressorilla. Näitä tölkkejä voi ostaa missä tahansa elektroniikkakaupassa. Pidä kanava riittävän kaukana tietokoneesta ja suihkuttakaa kaikki pöly, varmista ettei hengitä mitään höyryjä. Puhdas sisustus tarkoittaa, että puhaltimet toimivat sujuvammin, tietokone on jäähdytin ja kaikki osat kestävät pidempään.

Palauta se takaisin

Nyt kun olemme katsoneet sisäpuolta ja puhdistaneet sen, pane sivupaneeli takaisin ja ruuvaa se takaisin. Seuraavaksi tutustu kaapeleihin, joita aiemmin irtosi (jos olet koskaan liittänyt ne yhteen). Tämä on VGA-videokaapeli, joka tulee monitorista.

Tämä kaapeli liitetään näytönohjaimeen kotelon pohjalle. Varmista, että kaapeli on kohdistettu oikein. Kiristä kaapeli molemmilla puolilla olevaan ruuvauslaitteeseen sen liittämisen jälkeen.

Tämä on näytön virtajohto, joka kytkeytyy näytön takaosaan. Se eroaa PC: n virtakaapelista olemalla musta eikä musta, mutta ne ovat muuten identtisiä.

Ja tässä on tietokoneen virtakaapeli, joka kytkeytyy tietokoneen takana olevaan virtalähteeseen. Älä kytke sitä pistorasiaan vielä.

Tämä on vanha sarjapussi, jolla ei ole keskellä olevaa vierityspyörää. Jos olet tottunut siihen, voit halutessasi noutaa uudemman USB-hiiren.

Ja tässä on, mitä hiiren hännän sarjakaapeli näyttää. Napsauta kuvaa suuremmasta näkymästä, joten näet, että sarjakaapelilla on viesti sen sisälle ja se voi siis vain liittää yhteen suuntaan.

Yleensä postti on oikealla puolella. Myös näppäimistön ja hiiren symbolit ovat tarpeettomia, koska voit liittää ne jompaankumpaan järjestykseen.

Tässä on sarjaläppäimistö. Toisin kuin hiiri, näppäimistö ei ole muuttunut lainkaan viimeisten kymmenen vuoden aikana. Niin kauan kuin sinulla on Windows-painike vasemmalla alhaalla, kaikki olet asetettu.

Kytke nyt näyttö ja tietokone pistorasiaan, joka tunnetaan nimellä ylijännitesuoja ja kytke sitten ylijännitesuoja seinään. On tärkeää välttää sähköisen elektroniikan kytkeminen suoraan pistorasiaan ilman ylijännitesuojausta. Syynä on yksinkertainen: ylijännitesuoja estää valta-aaltoilun (esimerkiksi salamanisku), mutta ilman sitä tietokone tai näyttö häviää.

Tarkista pian osasta 2, jossa kytkeydyt vanhaan tietokoneeseen, asennat joitain vianmääritysohjelmia, kytkenyt sen Internetiin ja suoritat Driver Reviverin.

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta