Bara idag
Spara 80 %
På Black Friday-bunten
Fyra fantastiska produkter, ett lågt pris! Optimera, reparera och förbättra din dator med bara ett klick!

SKYNDA! Det här avtalet löper ut om...

00
timme
:
00
minut
:
00
sekund
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Hur du skyddar dig mot e-postfiskningsfuskHow to Protect Yourself from Email Phishing Scams

Du kanske vill tänka två gånger innan du gör någon en tjänst – åtminstone om det handlar om att köpa presentkort.

En ny bluff ökar.

Sluta! Köp inte det presentkortet

Föreställ dig detta: Din chef, barnbarn eller pastor skickar ett e-postmeddelande till dig och hjälper dig att köpa några presentkort. De kanske berättar att de är mycket upptagna, eller att det är en gåva till någon annan. E-postmeddelandet undertecknas till och med deras namn. Det låter oskyldigt nog, eller hur?

Inte riktigt.

Om de ber dig att köpa presentkort, skrapa av baksidan och skicka dem koder via e-post, har du förmodligen blivit riktad av bedragare.

Det kallas phishing e-post. En phishing-e-post lurar dig att göra något du inte vill göra genom att låtsas vara från någon du känner, som ditt barnbarn. Och enligt Federal Bureau of Investigation har denna typ av e-postbedrägerier rapporterats mer än 166 000 gånger och resulterat i mer än 26 miljarder dollar i förluster under de senaste tre åren.

Tricket för dessa phishing-e-postmeddelanden är något som kallas förfalskning . Spoofing inkluderar all taktik som hackare använder för att få e-postmeddelandet att se ut som om det kommer från någon person eller ett företag du känner och litar på så att du gör vad de ber. En favorit-falsk taktik är att ändra “från” -adressen i e-postmeddelandet så att du litar på det.

Målet med dessa phishing-e-postmeddelanden är att få dina pengar, och det mest populära sättet att göra det idag är via presentkort. Enligt Agari Cyber Intelligence Division begär 65% av dessa nätfiskeattacker nu presentkort med minst 200 $ och i genomsnitt över 1 500 $. De mest populära presentkortsförfrågningarna är från företag du känner som Google, Amazon, Apple, Target och Walmart.

Hur kan du skydda dig mot nätfiske?

Var misstänksam mot e-post (eller telefonsamtal eller webbplats) som begär pengar från dig. En säker e-postport är också viktig för att skydda dig från skadligt innehåll i e-postmeddelanden genom att hindra dem från att nå den avsedda mottagaren.

Om någon du känner begär ett presentkort, sluta. Köp det inte än. Ring upp dem först och bekräfta att e-postmeddelandet kommer från dem. Om inget annat har du en ursäkt för att komma ikapp.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt