Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Topp 5 skäl att inte använda Windows XPTop 5 Reasons Not to Use Windows XP

Skäl att inte använda Windows XP på din dator

Tidigare har vi rekommenderat Windows XP som ett bra val för äldre datorer på grund av sitt lätta fotavtryck och låga systemkrav. Tja, här är flipsidan av det argumentet: Fem anledningar varför det inte är en bra idé att använda XP trots allt.

1. Microsoft stoppar support
Microsoft säljer inte längre Windows XP, och planerar att avbryta supporten för XP Service Pack 3 (den senaste versionen) i april 2014. Det finns ingen tvekan om att hackare kommer att hitta säkerhetsproblem i XP efter det slutet av supportdatum, vilket innebär att XP kommer att inte längre vara säkra att använda. Det är också värt att notera att 64-bitarsversionen av XP aldrig har ett Service Pack 3, så det är redan dåliga nyheter.

2. Vissa program kommer inte att fungera
Spel med spel för Windows-taggen på dem kräver att Windows Vista eller Windows 7 fungerar, på grund av de avancerade videokraven, Windows Live-tjänsten och senare Direct X (grafikgränssnitt) versioner som behövs. Fortfarande andra program utan den taggen behöver något annat än XP att köra.

3. Det saknas funktioner
Windows 7 innehåller många ytterligare funktioner som inte finns i XP. Windows Aero visuellt gränssnitt, snabbstartsfältet, inbyggd CD- och DVD-bränning, och så vidare. Microsoft planerar inte att lägga till dessa till XP när som helst snart, så du behöver uppdatera för att dra nytta av dem.

4. Problem med hårdvara och drivrutiner
Den stora delen av Windows XP-versionerna är 32-bitarsversionen, vilket betyder att den bara har tillgång till cirka 3 till 3,5 gigabyte RAM. Många appar kräver mycket mer än det, och det finns en bra chans att ditt system kan stödja mer än det. 64-bitars Windows-operativsystem kom verkligen i vanliga med Windows 7, vilket kan komma åt mycket mer RAM.

Vissa nyare hårdvaruproducenter har begränsade eller understöder Windows XP-drivrutiner, vilket innebär att du får full användning av hårdvaran och tillhörande programvara, du behöver Windows Vista eller 7.

5. Tryck på Skärmar och så vidare
Om du har en dator som har en pekskärm eller har en bärbar pekplatta med multi-touch-stöd, vill du verkligen ha Windows 7, eftersom den var utformad för att dra nytta av de här funktionerna. (Windows 8 är ännu mer pekbaserad.) Windows XPs pekstöd är i bästa fall begränsad.

Alla dessa orsaker tillsammans innebär att om din dator kan uppgradera till Windows 7, borde du absolut. Om du har en äldre dator, hålla fast med Windows XP fram till 2014. Förhoppningsvis kommer du kunna uppgradera då.

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt