Sommarrea!
Upp till 40 % rabatt

på Premium Suite-paketet och få dessutom Parallels Toolbox GRATIS!

Spara
40
%
Vi strävar efter att visa vår hemsida på så många språk som möjligt, dock är den här sidan för närvarande maskinöversatt med hjälp av Google Translate. stäng

Vad är skillnaden mellan gamla och nya datorer?What is the Difference between Old and New Computers?

F. Vad är skillnaden mellan gamla och nya datorer idag?

A. I de flesta fall ca 3 veckor.

Det är en sorglig historia, du köper dig själv en helt ny dator, du får lådan på golvet och börjar dra ut alla komponenter. Efter siktning genom alla Styrofoam och plast hittar du alla bitar för datorn och du sätter den ihop. Då trycker du på strömbrytaren och ZAP! Det tänds och den senaste versionen av Windows öppnas och allt är lyhört och zippigt. Du öppnar ett program och BAM! Det öppnas genast! Den här nya datorn är fantastisk, du säger till dig själv, mitt liv kommer att bli så mycket bättre från den här tiden framåt. Inte längre väntar 10 minuter för att min dator ska börja, inte längre förlora olagrade dokument när min dator kraschar.

För ett tag är det åtminstone sant. Din dator fortsätter att springa fort och fungerar perfekt, men sedan efter några veckor släpar nyheten och plötsligt börjar du bana igen. ‘Geez min dator tar evigt att ladda!’ du tycker att du själv säger. Hur hände det här?

Tja, det finns några vanliga orsaker till att detta händer och vi har listat dessa nedan:

Det är inte du, det är jag

Vi är ledsna att säga det men ganska ofta är du den största orsaken till att datorn saktar ner. Vi gör allt så snart vi får vår nya dator spenderar vi de närmaste veckorna, installerar allt vi hade på vår gamla dator på vår nya. Anledningen till att din nya dator är så snygg är att all denna programvara inte är på den. Du måste fråga dig själv, vilken programvara behöver jag verkligen på den här datorn? Alla program som du har installerat på din dator som du inte använder gör 3 saker:

1. Det tar plats på din hårddisk.

2. Det skapar ganska ofta sin egen Windows Startup-post så programmet startar när datorn startas. Detta saktar ner Windows starttid.

3. Det kommer ofta att skapa en process som körs på datorns bakgrund som kontrollerar uppdateringar för applikationen, även när programmet inte körs, vilket saktar ner datorn ytterligare.

För många program!

OK så du har all den här programvaran redan installerad. Så vilka program borde du fokusera på att ta bort? Det finns några viktiga typer av ansökningar som är stora synder vid konsumtion av resurser. Dessa är:

  • Skrivarprogramvara: När du installerar en ny skrivare är det otroligt hur mycket skräp som är installerat på din dator. Installera en HP-skrivare och gå och kolla sedan i din HP-mapp i Windows programlista. Det är inte ovanligt att du ser en lista med 10 + applikationer i den här mappen som du inte använder. Bli av med dem du inte gör. De tar upp utrymme och oftast har de flesta tjänster och processer som löper i bakgrunden som saktar ner datorn.
  • Instant messaging-klienter: Direktmeddelanden är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och att kommunicera med människor för arbete, men problemet är att alla är på olika snabbmeddelandeklienter. Om du har MSN Messenger, Yahoo Messenger och Google Talk körs hela tiden samtidigt som det tar en rättvis bit av RAM! Avinstallera alla dessa program och skaffa dig en allmän chattklient som Pidgin eller Trillian. Med dessa program kan du logga in på ett antal olika IM-klienter från det enda programmet som använder en bråkdel av resurserna.
  • Säkerhetsprogram: OK, det här är ett kontroversiellt uttalande. Du behöver inte mer än ett säkerhetsprogram! Välj en riktigt bra säkerhetspaket och använd bara det. Säkerhetsprogram är utformade för att övervaka allt som du gör så att när något händer som är skadligt kommer det att berätta. Om du har 3 olika program som gör det kommer det att förkrota din dator! Dessutom är olika varumärkes säkerhetsapplikationer inte utformade för att komma överens och spela bra. Få ett program som skyddar dig från allt. Vi rekommenderar Norton Internet Security som betalat alternativ eller AVG som ett gratis alternativ. Ta bort alla andra.
  • Ny dator Trialware: Idag , om du inte väljer att inte hämta det, kommer din nya dator att buntas med en massa Trialware (mer känd som crapware). Detta är ett grepp för mer pengar. Datorföretag vill att du ska köpa dessa program så att de kan tjäna mer pengar från dig. Bli av med alla dessa saker.

Varje mjukvara på din dator tycker att det är det viktigaste som installeras på din dator.

Varje mjukvaruföretag (ja inklusive oss) anser att deras programvara är den viktigaste mjukvaran på din dator. På grund av den här mjukvaran när du installerar den skapas en post i Windows Startup-processen så programmet startar när du startar Windows. Varje program du lägger till saktar ner Windows StartUp-processen. Nu måste de flesta program ha ett alternativ inom sina inställningar för att starta programmet på Windows StartUp. Inaktivera det här alternativet i alla program du inte behöver köra när datorn först startar upp.

Alternativt finns det en StartUp-chef inom Registry Reviver under verktygsområdet som visar alla program som har inmatningar i Windows StartUp-processen. Du kan avmarkera de som du inte vill starta här och nästa gång du startar datorn kommer den här applikationen inte att köras. Var inte rädd för att inaktivera ett gäng olika poster. Du kommer inte att skruva upp något och om du märker något som du saknar kan du alltid gå tillbaka och slå på den igen.

Du betalar för vad du får.

Det finns ett stort antal lågprissatta datorer på marknaden nu. Det gamla ordstävet är sant, du betalar för vad du får. Många datortillverkare kommer att lura dig genom att säga att en dator har “4 RAM-minne” och du tror att det är en stjäl till det priset. Sanningen är att mängden RAM som en dator har inte är den enda faktorn som påverkar datorns hastighet. Hastigheten hos RAM (Mätt i Mhz) är också viktig och ganska ofta har dessa lågprissatta datorer långsamma komponenter som är avsedda att göra en besvikelse. Undersöker du om de bästa komponenterna runt och vet då vad du kan förvänta dig när du köper en lågdator.

Välj en snabb webbläsare.

De flesta spenderar hela tiden i en webbläsare som skriver e-post eller surfar på webben. Använd en snabb webbläsare. Internet Explorer är OK men problemet är att det är för lätt för dig att utan tvivel få verktygsfält installerade på webbläsaren via program du installerar vilket saktar ner det. Ställ upp handen om du har en Google, Yahoo eller Ask.com-verktygsfält installerad och kan inte komma ihåg var du fick det från. Internet Explorer är också sannolikt att bli sårbar för säkerhetsproblem eftersom den har den högsta marknadsandelen mellan webbläsarna. Vi rekommenderar Google Chrome. Just nu kan du inte installera tillägg till Chrome som håller det fortlöpande och i de flesta test ser du att Chrome kommer ut på topp för snabbhet.

Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att återställa datorn till optimala nivåer. Kom ihåg att datorn är snabbast när du först men den (om du inte uppgraderar komponenter) handlar det om hur du använder det som bestämmer hur snabbt det är från den tiden framåt. Men vi är här för att hjälpa dig att få det så nära den nya datorns känsla som möjligt!

ReviverSoft-teamet

Was this post helpful?
Yes
No

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre PC-prestanda - Fri.

Fri Uppdateringar av drivrutiner

Uppdatera dina drivrutiner på mindre än 2 minuter för att njuta bättre

PC-prestanda - Fri.

Installera Driver Reviver


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

Fäst det på Pinterest

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar...
Kopiera till redaktören
or Avbryt