Bare i dag
Spar 80 %
På Black Friday-bunten
Fire fantastiske produkter, én lav pris! Optimaliser, reparer og forsterk din PC med bare ett klikk!

SKYNDE DEG! Denne avtalen utløper om...

00
time
:
00
minutt
:
00
sekund
Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hjelp: Min laptop-batteri vil ikke ladeHelp: My laptop battery won’t charge

De fleste som har eid en bærbar datamaskin for en stund har oppstått på dette problemet. Batteriet ditt er død eller døende, du kobler den bærbare datamaskinen inn, og du skjønner at den bærbare datamaskinen ikke vil lade opp. Det er noen grunner til at dette kan hende, men å finne den riktige løsningen vil kreve noen feilsøking fra din side for å begrense det nøyaktige problemet. Her er noen trinn du kan ta for å finne ut hvorfor din bærbare datamaskin ikke vil lade opp, og hva du kanskje trenger å bytte ut eller reparere for å få det til å fungere igjen.

Starter med det åpenbare

Det første du bør gjøre når den bærbare datamaskinen ikke lades, er bare å sørge for at det ikke er noen midlertidig feil, et problem med en unplugged kabel eller at batteriet blir dislodged. Det kan høres simpelthen dumt ut, men det er veldig enkelt at en strømkabel slås av oss ved hjelp av stikkontakten, eller at tilkoblingen ikke er fullstendig på den bærbare enden. Her er en trinnvis liste over hvordan du sjekker de mest åpenbare tingene som kan forårsake problemet når en bærbar PC ikke vil lade opp.

  1. Start datamaskinen på nytt og se om det løser problemet. Du vil bli overrasket hvor ofte dette kan fikse det som ellers ville være et stort problem.
  2. Slå av datamaskinen og koble fra strømadapteren, både fra datamaskinen og fra omformeren (den rektangulære boksen midt i strømledningen), og fjern deretter batteriet fra enheten.
  3. Hold nede strømknappen i minst 30 sekunder. Dette kalles å gjøre en “power cycle”, og det kan bidra til å løse problemet.
  4. Koble alt opp igjen og sørg for at det ikke er støv som holder batteriet frakoblet og at strømadapteren er stram. Slå datamaskinen på igjen og se om dette løser problemet.

En hurtig feilsøkingstips
Hvis datamaskinens batteri er helt dødt, kan du enkelt begrense om problemet er mest sannsynlig med batteriet eller strømledningen. Hvis du kan kjøre datamaskinen med strømledningen, men batteriet vil ikke lade opp, er det mest sannsynlig at batteriet ditt er problemet. Hvis du ikke kan kjøre datamaskinen i det hele tatt når batteriet er dødt, trenger du sannsynligvis en ny strømledning.

Sjekk strømledningen

Hvis du trenger en ny strømledning, trenger du kanskje ikke å bytte ut alt, og noen ganger er det enkelt å finne delvise eller selvfulle strømledninger, slik at du ikke engang må betale full pris for den. For å teste dette må du finne noen som har en bærbar datamaskin og låne delen av ledningen som har veggkontakten på den. Bare koble ledningen til transformatoren din (den svarte mursteinen mellom datamaskinen og veggkontakten) og se om datamaskinen din er pålagt. Hvis ikke, er det den andre delen av strømledningen. Hvis den tar betalt, vet du at det bare er halvparten som går til veggen som du må bytte ut.

Et problem med drivere

Til slutt kan den bærbare datamaskinen din ikke lades på grunn av et problem med en driver. For å fikse dette må du oppdatere driveren for batteriet.

Først klikker du på START og CONTROL PANEL . Deretter går du til SYSTEM OG SIKKERHET .

Device Manager - System and Security
“Naviger til system og sikkerhet i kontrollpanelet”

Deretter klikker du på DEVICE MANAGER

Device Manager
“Enhetsbehandling vil vise deg all maskinvaren på datamaskinen din”

Til slutt utvider du avsnittet merket BATTERI og høyreklikk og velg Oppdater driverprogramvare . Det kan hende du trenger Windows-disken til å gjøre det.

Device Manager - Battery
“Velg batteri og oppdater driverne”

Selvfølgelig, hvis du ikke ønsker å bli fiddling rundt å måtte navigere gjennom operativsystemet og manuelt måtte oppdatere drivere, kan du kjøre en gratis diagnostisk skanning med Driver Reviver for å identifisere ikke bare utdaterte batteridrivere, men noe ut av dato eller foreldet driver på datamaskinen din. Når du har utført en skanning, kan du raskt og enkelt oppdatere alle utdaterte drivere som er funnet med et enkelt museklikk.

Og der har du det. Før du drar ut for å kjøpe en ny batteripakke hvis du er batteriladere, lades ikke, prøv disse enkle trinnene. Med noen hell, bør en av anbefalingene løse problemet hvis den bærbare datamaskinen ikke vil belaste.

Was this post helpful?
Yes
No

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre PC-ytelse - Gratis.

Gratis Oppdatering av drivere

Oppdater driverne dine på mindre enn 2 minutter for å nyte bedre

PC-ytelse - Gratis.

Installer Driver Reviver


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

Fest det på Pinterest

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt