Zomeruitverkoop!
Tot 40% korting

op het Premium Suite-pakket, en krijg Parallels Toolbox GRATIS!

Bespaar
40
%
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Help: Mijn laptop batterij wordt niet opgeladenHelp: My laptop battery won’t charge

De meeste mensen die al een tijdje een laptop hebben gehad, zijn dit probleem tegengekomen. Je batterij is dood of sterft, je steekt je laptop in en je realiseert je dat je laptop niet kan opladen. Er zijn een aantal redenen waarom dit kan gebeuren, maar het vinden van de juiste oplossing vereist een aantal probleemoplossing van uw kant om het exacte probleem te beperken. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om erachter te komen waarom uw laptop niet wordt opgeladen en wat u mogelijk moet vervangen of repareren om hem weer te laten werken.

Beginnen met het voor de hand liggende

Het eerste dat u moet doen als uw laptop niet wordt opgeladen, is gewoon zorgen dat het geen tijdelijke storing is, een probleem met een niet-aangesloten kabel of dat de batterij losraakt. Het klinkt misschien gewoon stom, maar het is heel gemakkelijk om een ​​stroomkabel per ongeluk uit de muurplug te schoppen, of de verbinding om niet helemaal compleet te zijn aan het uiteinde van de laptop. Hier is een stapsgewijze lijst met de meest voor de hand liggende dingen die het probleem kunnen veroorzaken wanneer een laptop niet zal opladen.

  1. Start de computer opnieuw en kijk of dat het probleem oplost. Je zou verbaasd zijn hoe vaak dit kan oplossen wat anders een groot probleem zou zijn.
  2. Schakel de computer uit en koppel de netadapter los, zowel van de computer als van de converter (de rechthoekige doos in het midden van uw netsnoer) en verwijder vervolgens de batterij uit het apparaat.
  3. Houd de aan / uit-knop ten minste 30 seconden ingedrukt. Dit wordt het doen van een “power cycle” genoemd en het kan helpen om het probleem op te lossen.
  4. Hang alles weer op en zorg ervoor dat er geen stof is waardoor de batterij niet kan worden aangesloten en dat de netadapter goed vast zit. Schakel uw computer weer in en kijk of dit het probleem oplost.

Een snelle probleemoplossingstip
Als de batterij van uw computer volledig leeg is, kunt u eenvoudig nagaan of het probleem zeer waarschijnlijk is met de batterij of met het netsnoer. Als u de computer kunt gebruiken met uw netsnoer, maar de batterij niet oplaadt, is dit waarschijnlijk uw probleem met de batterij. Als u de computer helemaal niet kunt gebruiken als de batterij leeg is, hebt u waarschijnlijk een nieuw netsnoer nodig.

Controleer uw netsnoer

Als je toevallig een nieuw netsnoer nodig hebt, hoef je het misschien niet allemaal te vervangen, en soms zijn gedeeltelijke of zelfs volledige netsnoeren gemakkelijk tweedehands te vinden, dus je hoeft er misschien zelfs geen volledige prijs voor te betalen. Om dit te testen, moet je iemand vinden die een laptop heeft en het gedeelte van het snoer leent waaraan de stekker is bevestigd. Steek gewoon hun kabel in uw transformator (de zwarte steen tussen uw computer en de muurstekker) en kijk of uw computer oplaadt. Zo niet, dan is dit het andere deel van het netsnoer. Als het wel wordt opgeladen, weet je dat het slechts de helft is die naar de muur gaat die je moet vervangen.

Een probleem met stuurprogramma’s

Ten slotte laadt uw laptop mogelijk niet op vanwege een probleem met een stuurprogramma. Om dit op te lossen, moet u het stuurprogramma voor uw batterij updaten.

Klik eerst op STARTEN en CONTROLEPANEEL . Ga vervolgens naar SYSTEEM EN VEILIGHEID .

Device Manager - System and Security
“Navigeer naar systeem en beveiliging in het Configuratiescherm”

Klik vervolgens op DEVICE MANAGER

Device Manager
“Device Manage toont u alle hardware op uw computer”

Breid tot slot het gedeelte gemarkeerd BATTERIJ uit en klik met de rechtermuisknop en kies Stuurprogramma-update bijwerken . Mogelijk hebt u uw Windows-schijf nodig.

Device Manager - Battery
“Kies uw batterij en update de stuurprogramma’s”

Natuurlijk, als u niet wilt dat het lastig wordt om door uw besturingssysteem te moeten navigeren en handmatig stuurprogramma’s moet bijwerken, kunt u een gratis diagnostische scan uitvoeren met Driver Reviver om niet alleen verouderde batterijdrivers te identificeren, maar ook andere van datum of verouderde driver op uw computer. Nadat u een scan hebt uitgevoerd, kunt u snel en eenvoudig alle verouderde stuurprogramma’s die zijn gevonden met een eenvoudige muisklik bijwerken.

En daar heb je het. Ga voordat je eropuit gaat om een ​​nieuwe batterij te kopen als je een laptop hebt die niet wordt opgeladen, deze eenvoudige stappen uit. Met een beetje geluk zou een van de aanbevelingen het probleem moeten oplossen als je laptop niet oplaadt.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer