Alleen vandaag
Bespaar 80 %
Op de Black Friday-bundel
Vier geweldige producten, één lage prijs! Optimaliseer, repareer en boost uw pc met slechts één klik!

HAAST JE! Deze overeenkomst loopt af over...

00
uur
:
00
minuut
:
00
seconde
We proberen onze website in zoveel mogelijk talen te lokaliseren, maar deze pagina is nu vertaald per machine met gebruik van Google Vertaal. sluit

Met behulp van Windows Toegankelijkheid beter navigeren WindowsUsing Windows Accessibility Features to better navigate Windows

In dit artikel hebben we het over Windows-toegankelijkheidsfuncties. Functies voor Windows-toegankelijkheid zijn functies in elke versie van Windows waarmee u gemakkelijker door het besturingssysteem kunt navigeren. U vindt deze functies door het Configuratiescherm te openen en op Toegankelijkheid te klikken. Op versies van Windows voorafgaand aan Windows 8, klik je op Start en vervolgens op Configuratiescherm om naar het configuratiescherm te gaan. In Windows 8 zijn er veel verschillende manieren: we raden aan met de rechtermuisknop te klikken in de linkerbenedenhoek van uw scherm in Desktop-modus en te klikken op Configuratiescherm in het Quick Access-menu. Of u kunt het startscherm openen en Configuratiescherm typen.

Aangezien Windows-toegankelijkheidsfuncties iteratief zijn (omdat Microsoft de toegankelijkheid voor een groter publiek wil uitbreiden met elke release), nemen we een lijst op met de versies in Windows 8. De meeste hiervan zijn aanwezig in oudere versies van Windows, maar een van de ze is nieuw. Daar gaan we!

Alle Windows-toegankelijkheidsfuncties kunnen worden vastgemaakt aan de taakbalk in Windows 7 en 8 en in eerdere versies van Windows, worden vastgemaakt aan het menu Start of Desktop.

Vergrootglas

Vergrootglas is een hulpprogramma waarmee je de tekengrootte, het pictogram en de tegelgrootte kunt wijzigen of gewoon een deel van het scherm kunt vergroten, als je moeite hebt met het lezen of zien van wat je nodig hebt om in te zoomen. Het vergrootglas kan worden gebruikt om de geselecteerde items van dichtbij te bekijken (op verschillende niveaus van vergroting) of om in negatieve kleuren te bekijken.

Using Windows Accessibility Features to better navigate Windows
Vergrootglas in actie.

Schermtoetsenbord

Met het schermtoetsenbord kunt u typen zonder toetsenbord, met een muis, een joystick of zelfs een aanraakscherm – deze functie wordt echter meestal automatisch ingeschakeld op Windows-tablets met aanraakscherm. Het kan worden aangepast in Windows 8 via het gebruik van de charmsbalk. Het schermtoetsenbord kan worden gebruikt voor toetsenbordloze gegevensinvoer of als vervanging voor een kapot toetsenbord.

Using Windows Accessibility Features to better navigate Windows
Het schermtoetsenbord in de bureaubladmodus.

Verteller

Narrator zorgt ervoor dat uw computer tekst op het scherm leest, wat handig is als het onleesbaar is of als u slechtziend bent. Zorg ervoor dat u deze functie inschakelt als een blinde vriend of familielid iets gedaan moet krijgen op de computer. U kunt deze functie gebruiken door deze in te schakelen in Toegankelijkheid en het te laten lezen wat er op het scherm staat of wat er is gemarkeerd.

Spraakherkenning

Spraakherkenning wordt gebruikt om je vocaal te laten communiceren met je computer, om tekst te dicteren en om op andere manieren opdrachten te geven. Gebruik het als u zonder muis wilt werken of liever tegen typen praat – dit kan u honderden dollars besparen aan spraakherkenningsprogramma’s en, zo lang u een goede microfoon heeft en bereid bent om af en toe een correctie aan te brengen, moet u wees goed. Deze is exclusief voor Windows 8.

personalisatie

Met personalisatie kunt u de taakbalk, achtergrond, tegels, schermresolutie, lettergrootte en schermbeveiliging van uw computer aanpassen aan tal van andere functies. Stel dit af als u een andere esthetiek prefereert, of problemen hebt met het navigeren door uw systeem zoals het nu is. Aanpassing is mogelijk door met de rechtermuisknop op uw bureaublad te klikken en te personaliseren , of via Vormgeving en persoonlijke instellingen in uw configuratiescherm, of door te klikken op Aanpassing in het menu Toegankelijkheid.

Using Windows Accessibility Features to better navigate Windows
Het venster Aanpassen in Windows 8.

Toetsenbord sneltoetsen

Met sneltoetsen voor het toetsenbord kunt u snel taken uitvoeren die anders veel ruis vereisen. Probeer Alt + Tab om door uw huidige programma’s te bladeren!

Plakkerige toetsen

Met plaktoetsen kun je de toetsenbordsneltoetsen één voor één activeren, in plaats van ze tegelijkertijd in te drukken – handig als je een moeilijk toetsenbord hebt om te gebruiken. Sticky Keys, zoals alles in dit artikel, kan worden ingeschakeld in het menu Toegankelijkheid.

Filter toetsen

Filtertoetsen worden gebruikt om onbedoelde toetsaanslagen te negeren – als u een problematisch toetsenbord heeft dat blijft typen terwijl u niet aan het binden bent, wilt u misschien hiernaar kijken. Filtertoetsen kunnen u helpen een diagnose te stellen van welke toetsen u in het bijzonder problemen geven of om verdere problemen te voorkomen zonder een vervangend toetsenbord te hoeven aanschaffen.

Muis toetsen

Met de muistoetsen kunt u uw pijltoetsen of numerieke toetsen gebruiken in plaats van uw muis. Handig als u uw muis verliest of breekt en nog steeds zonder hem moet navigeren.

Naast het feit dat Windows met gebroken apparatuur kan navigeren, zijn toegankelijkheidsfuncties ook goed voor mensen die anders gebrand staan ​​dan anderen. Door gebruik te maken van deze functies hebben veel meer mensen toegang tot de volledige Windows-ervaring.

Was this post helpful?
Yes
No

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten PC-prestaties - Vrij.

Vrij Updates van stuurprogramma's

Update uw stuurprogramma's in minder dan 2 minuten om beter te genieten

PC-prestaties - Vrij.

Installeer Driver Reviver


Niet het juiste antwoord gevonden?
Stel een vraag aan onze community van experts uit de hele wereld en een antwoord in een mum van tijd ontvangen.

Pin het op Pinterest

Vertaling bewerken
Machine vertaling (Google):
Laden...
Kopiëren naar editor
or Annuleer