Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Windows 10 ei käynnisty / Windows ei käynnisty: Mitä tehdä?Windows 10 Won’t Boot / Windows Not Booting: What to Do?

Kun Windows ei käynnisty, on vaikea löytää ongelman lähde ja syy, miksi Windows 10 ei käynnisty.

Sinulla ei kuitenkaan ole syytä olla toivoton, jos Windows 10 -tietokone ei käynnisty. Vaikka asiat olisivatkin synkät tietokoneellesi, voit kokeilla erilaisia korjauksia ennen kuin se on korjattavissa. Windows 10 tarjoaa erilaisia menetelmiä, joiden avulla voit ratkaista Windows 10 ei käynnisty -ongelman. On olemassa muutamia tekniikoita, jotka pystyt toteuttamaan kaikki itse.

Tässä on vaiheet, jotka voit suorittaa, jos Windows-tietokoneesi ei käynnisty.

Korjaa Windowsin käynnistys

Jos Windows 10 ei käynnisty, voit korjata Windowsin käynnistyksen. Windows 10: ssä on sisäänrakennettu käynnistyskorjausvaihtoehto. Se skannaa ja korjaa vioittuneen tai puuttuvan käynnistysjärjestelmän tiedoston. Tarvitset joko flash-aseman tai Windows 10 -asennuslevyn, jotta voit käyttää Windows-käynnistystä.

 • Aseta alkuperäinen asennus-DVD tai USB-avain tietokoneeseen.
 • Käynnistä tietokone uudelleen. Se käynnistyy heti palautusvälineelle.
 • Napsauta nyt asennusikkunassa Seuraava ja valitse sitten Korjaa tietokone .

Huomaa: Jos sinulla ei ole asennuslevyä, voit painaa F11-näppäintä useita kertoja heti, kun käynnistät tietokoneen.

 • Se avaa käynnistysvaihtoehdot, joissa voit vianmäärittää useita Windows-ongelmia. Siirry kohtaan Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Käynnistyksen korjaus .
Windows 10 ei käynnisty: Käytä käynnistyskorjausta
 • Kun napsautat Käynnistyskorjaus- painiketta, Windows skannaa ja käynnistää tietokoneen uudelleen tarkistaakseen korjattavat järjestelmätiedostot.
 • Saatat kuitenkin tarvita Microsoft-tilin todennuksen. Jos se löytää ongelman, se korjaa sen automaattisesti.

Jos tämä ei toimi, voit myös harkita Järjestelmän palauttaminen -vaihtoehtoa siirtymällä kohtaan Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Järjestelmän palauttaminen .

Tämä näyttää edelliset palautuspisteet, joissa voit palata takaisin vanhempaan kohtaan, jossa tietokoneesi toimi hyvin. Se ei poista mitään tietokoneellasi olevia henkilökohtaisia tiedostojasi.

Kokeile Windowsin vikasietotilaa

Kun Windows 10 ei käynnisty, yksi epätavallisimmista korjauksista on vikasietotila. Tämä on vaihtoehtoinen käynnistysjärjestelmä, joka voi käynnistää tietokoneesi vähimmäisohjelmistolla. Muokatulla käynnistysprosessilla voit ratkaista ohjelmisto- ja ohjainongelmat. Tavallinen asia on joskus tietokoneen käynnistäminen vikasietotilassa korjaa käynnistysongelmat. Mielenkiintoista on, että jos käynnistät tietokoneen vikasietotilassa, se korjaa käynnistysongelmat. Joten, se on helppo ja tehokas ratkaisu.

 • Käynnistä tietokone uudelleen ja kun Windows yrittää käynnistää itsensä, sammuta tietokone välittömästi virtapainikkeella. Tämän prosessin suorittaminen 3-4 kertaa pakottaa tietokoneen siirtymään vikasietotilaan keskeyttämällä käynnistysprosessin.
 • Siirry kohtaan Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Käynnistysasetukset -> Käynnistä uudelleen .
 • Tietokone käynnistyy uudelleen ja valitse luettelosta vaihtoehto Vikasietotila .
Ota vikasietotila käyttöön Windows 10: ssä ei käynnisty
 • Käytä nyt virustorjuntaohjelmaa tietokoneesi löytämiseen virusten varalta. Voit myös ottaa varmuuskopion kaikista tärkeistä tiedostoistasi ja valokuvistasi.

Tarkista emolevyn liitännät

Jos saat tyhjän näytön yritettäessä käynnistää Windows, tarkista, onko laitteisto siellä, missä sen pitäisi olla. Tässä ovat tärkeimmät komponentit, jotka sinun on tarkistettava, kun Windows 10 ei käynnisty.

Tarkista emolevy, jos Windows 10 ei käynnisty
 • RAM / muisti: RAM näyttää ohuilta pieniltä sauvoilta, jotka voit helposti irrottaa, jos olet koskaan koputtanut tietokonetta. Nykypäivän kannettavat tietokoneet pitävät RAM-muistia yleensä alapuolella olevassa lahdessa, joten sinun ei tarvitse avata koko asiaa katsomaan. Joten avaa RAM-paikka ja poista RAM ja aseta se takaisin varmistaaksesi, että se on hyvin kytketty.
 • PCI-E-kortit: Vaikka se on epätodennäköistä, mutta on mahdollista, että irrotettu GPU tai jokin muu PCI-Express-laite aiheuttaa Windowsin tulipalon. Varmista siis, että se on kytketty oikein.
 • OS-kiintolevy: Toinen mahdollisuus, jota Windows 10 ei käynnisty, on se, että Windowsin pääkiintolevy irrotettiin emolevystä. Paina SATA-kaapeleita ja varmista, että ne on kytketty.

Testaa akku

Jos käytät kannettavaa tietokonetta ja Windows 10 ei käynnisty, se voi johtua akkuongelmista. Käytä toista laturikaapelia tarkistaaksesi, ratkaiseeko se ongelman. Voit myös tarkistaa, toimiiko kaapeli, liittämällä se ystävän kannettavaan tietokoneeseen. Ota lisäksi kannettavan tietokoneen akku ja virta kannettavasta tietokoneesta ilman akkua vain pistorasiasta.

Kun poistat akun, saat tietää, onko laitteistossa ongelmia. Varmista, että testaat yhtä asiaa kerrallaan. Jos virtaongelma häiritsee käynnistystä, on tärkeää, että tiedät, tarvitseeko latauskaapeli, akku tai jokin muu komponentti vaihtoa.

Poista kaikki liitetyt USB-laitteet

Jos Windows havaitsee ristiriidan tietokoneeseen liitetyn USB-laitteen kanssa, Windows ei käynnisty lainkaan. Tämä voidaan ratkaista helposti poistamalla kaikki liitetyt USB-laitteet, kuten Pendrive, ulkoinen kiintolevy tai ulkoiset oheislaitteet, kuten tulostimet ja skannerit.

Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko Windowsin ei käynnisty -ongelmat ratkaistu.

Poista käytöstä nopea käynnistysvaihtoehto

Kaikki uusimmat Windows 10 -tietokoneet ja kannettavat tietokoneet on varustettu nopealla käynnistysasetuksella BIOSin tai UEFI: n sisällä. Tämä auttaa lataamaan ohjaimet nopeammin. Mutta samalla tämä voi aiheuttaa Windowsin käynnistymisongelman nopean käynnistyksen yhteensopivuusongelman vuoksi.

Tämä voidaan ratkaista vaihtamalla pikakäynnistysvaihtoehto BIOS-asetuksista. Voit siirtyä BIOSiin noudattamalla seuraavia ohjeita.

 • Paina heti BIOS-näppäintä, kun käynnistät tietokoneen tietokoneen valmistajan ohjeiden mukaan. Se voi olla DEL, F1, F12, F2 tai F10.
 • Siirry nyt Lisäasetukset-kohtaan.
 • Valitse Nopea käynnistys -vaihtoehto ja poista se käytöstä .
Poista pikakäynnistys käytöstä, jos Windows ei käynnisty

Pidä ohjaimet ajan tasalla

Ajureiden pitäminen ajan tasalla saattaa olla myös syy, miksi Windows 10 ei käynnisty. Voit käyttää Driver Reviver -ohjelmaa skannata tietokoneesi ja tunnistaa vanhentuneet ohjaimet. Driver Reviver voi helposti ja nopeasti päivittää ohjaimet palauttaakseen optimaalisen suorituskyvyn tietokoneelle ja sen laitteistolle. Se eliminoi Windows 10 -käynnistysvian riskin virheellisistä ohjainasennuksista.

Pitämällä kaikki ohjaimet ajan tasalla, voit olla varma, että tietokoneessasi on kaikki valmistajan uusimmat ominaisuudet, suorituskyvyn parannukset ja virhekorjaukset. Driver Reviver tunnistaa asennetut ohjaimet tarkasti ja säästää aikaa seurata jokaista ohjainta tietokoneellasi. Se suoritti tämän muutamassa minuutissa skannaamalla ja päivittämällä kaikki taustalla olevat ohjaimet.

Ohjain, kuten ajastin, automaattiset varmuuskopiot, poissulkemiset ja palautustoiminto, Driver Reviver on helppokäyttöinen työkalu, joka pitää tietokoneesi kunnossa.

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta