Kesäale!
Jopa 40%: n alennus

Premium Suite -paketissa plus saada Parallels Toolbox VAPAA!

Tallenna
40
%
Pyrimme paikallistaa sivuillamme niin monella kielellä kuin mahdollista, mutta tämä sivu on tällä hetkellä kone Google-kääntäjän avulla. lähellä

Hallita ja vapauttaa RAM WindowsManage and Free Up RAM in Windows

RAM (Random Access Memory) on tietokoneen tärkein osa, jonka avulla voit käyttää tietojasi suoraan satunnaisesti eikä luottaa tiettyyn fyysiseen sijaintiin. Jos olet huomannut, että tietokoneesi on hidas tai näyttäisi olevan ongelmia ohjelmien suorittamisessa, todennäköisin ongelma on, että sinun on hallittava muistia tehokkaammin ja puhdistettava tietokoneesi muistia. Tässä artikkelissa käsitellään joitain yleisiä tapoja hallita ja vapauttaa muistisi Windows XP, 7 ja 8 varten.

Liian monta ohjelmaa

Liian monet ohjelmat tietokoneellasi voivat vaikuttaa muistiin ja aiheuttaa tietokoneen hidastumisen. Nykyään monet tietokoneet tulevat valmiiksi ohjelmilla, mutta et välttämättä tarvitse niitä kaikkia. Voit myös halutessasi päästä eroon ohjelmista, joita et enää tarvitse tai käytä. Jotkin näistä ohjelmista voivat sisältää pelejä, lisäosia Web-sivustoille kuten eBay ja tekstinkäsittelyohjelmistoja, kuten Microsoft Word tai OpenOffice. Poista nämä ohjelmat Windows XP: ssä, 7: ssä ja 8: ssä seuraavasti.

Ohjelman poistaminen

Windows XP:

 1. Napsauta Käynnistä
 2. Napsauta Ohjauspaneeli
 3. Valitse Lisää tai poista sovellus
 4. Napsauta ohjelmaa, jonka haluat poistaa
 5. Valitse Poista
 6. Vahvista ponnahdusikkunassa vahvista valinta valitsemalla Kyllä (muista, että kaikki ohjelmat eivät vaadi vahvistusta)

Windows 7:

 1. Napsauta Käynnistä
 2. Napsauta Ohjauspaneeli
 3. Valitse Poista ohjelmat
 4. Napsauta ohjelmaa, jonka haluat poistaa
 5. Valitse Poista ikkuna yläosasta
 6. Vahvista ponnahdusikkunassa vahvista valinta valitsemalla Kyllä (muista, että kaikki ohjelmat eivät vaadi vahvistusta)

Windows 8:

 1. Paina Windows-näppäin + X
 2. Valitse Työpöytä
 3. Napsauta Ohjauspaneeli
 4. Valitse Poista ohjelmat
 5. Napsauta ohjelmaa, jonka haluat poistaa
 6. Valitse Poista ikkuna yläosasta
 7. Vahvista ponnahdusikkunassa vahvista valinta valitsemalla Kyllä (muista, että kaikki ohjelmat eivät vaadi vahvistusta)

Manage and Free Up RAM in Windows
Korostettu ohjelma Windows 8: ssa, ikkunan yläosassa oleva Uninstall-ruutu

Käyttämällä vähemmän muistia, kun käytät tietokonetta

Kun käytät tietokonetta, sinulla voi olla useita eri ohjelmia ja prosesseja käynnissä kerralla. Jotkin näistä hallitaan tietokoneesi avulla, jotta järjestelmä pysyisi vakaina, mutta jotkut ovat henkilökohtaisia ​​ohjelmia, joita sinun ei ehkä tarvitse avata siinä vaiheessa. Jos haluat vähentää osan muistisi kannasta, sulje ohjelmat, joita et käytä. Jotta näet, mitkä ohjelmat ovat käynnissä kerrallaan, voit avata Tehtävienhallinnan.

Avaaminen Task Manager on sama riippumatta siitä, mitä Windows-versiota käytät. Voit avata kaksi tapaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkiasi, joka on ruudun alaosassa oleva palkki, jossa ohjelmat ovat auki, ja napsauttamalla Tehtävienhallinta tai painamalla CTRL + ALT + DELETE . Windows XP: ssä Tehtävienhallinnan tulee olla heti valmis; Windows 7: ssä ja 8: ssä, sinut otetaan mustaan ​​näyttöön, jossa on useita vaihtoehtoja. Napsauta alareunassa Task Manager .

Tehtävänhallinta voi auttaa sinua tekemään useita asioita tietokoneesi kanssa, kuten sulkemalla ohjelmia, jotka eivät vastaa, sulkemalla ohjelmia, joita et tarvitse juuri nyt, ja Windows 8: ssa poistamalla käynnistysohjelmat. Vain sulkekaa ohjelmat, jotka tiedät, eivät käynnistä järjestelmää, kuten tekstinkäsittelyohjelmia, pelejä, chat-ohjelmia ja Internet-selaimesi. Jos et ole varma, mikä ohjelma on, kannattaa jättää se yksin; järjestelmän ohjelmien sammuttaminen voi aiheuttaa tietokonettasi epävakaaksi ja se on käynnistettävä uudelleen.

Käynnistysohjelmat vaikuttavat RAM: iin

Käynnistysohjelmat ovat ne ohjelmat, jotka alkavat käynnistyä automaattisesti, kun käynnistät tietokoneen. Näihin voivat kuulua chat-ohjelmat, kuten AIM ja Skype, virustentorjuntasi ja jotkut pelit, mutta myös ohjelmat, jotka ovat välttämättömiä tietokoneen toiminnan kannalta. Kun tärkeät ohjelmat alkavat heti Windowsin käynnistyessä, se voi hidastaa tietokoneesi vakavasti ja joissakin tapauksissa aiheuttaa sen tukkeutumisen, kun se yrittää avata ohjelmat, joita se tarvitsee suorittaa. Onneksi useimmat tämän tyyppiset ohjelmat voidaan helposti muuttaa muuttamalla asetuksia. Voit myös poistaa ohjelmista tietokoneen käynnistämisen käytöstä Windows 8: n Tehtävienhallinnan avulla:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkkia ja valitse Task Manager
 2. Valitse Käynnistys
 3. Korosta ohjelma, jota et halua käynnistysohjelmana
 4. Napsauta Poista käytöstä oikeassa alakulmassa

Manage and Free Up RAM in Windows
Task Manager Windows 8: ssa

Jos haluat muuttaa ohjelman asetuksia, paras vaihtoehto on muuttaa asetuksia itse ohjelmasta, jotta et halua muokata rekisteriä tai mennä itse järjestelmään. Rekisterin muokkaaminen tai järjestelmän vaihtaminen tulisi tehdä vain teknisen tietämyksen omaavalla henkilöllä, sillä muuten vaarana on, että poistat vahingossa tietokoneen turvallisen käytön kriittisyydet. Useimmat ohjelmat antavat sinun muuttaa tällaisia ​​asioita Asetuksissa, usein Yleiset-välilehdellä. Esimerkiksi chat-viestintäohjelmassa AIM (AOL Instant Messenger) voit valita, käynnistyykö ohjelma Windowsin käynnistyessä, napsauttamalla Asetukset , kirjautumalla sisään / ulos ja valitsemalla tai poistamalla valintaruudun Aloita AIM, kun Windows käynnistyy .

Osta lisää RAM-muistia

Jos mikään näistä korjauksista ei auttaisi tietokonetta toimimaan paremmin, saatat tarvita vain lisää muistia tietojasi varten. Tämä voidaan toteuttaa ostamalla uuden tietokoneen tai hankkimalla lisää muistia asennettavaksi. Koska tämä voi olla vaikea tehdä, jos et tiedä, miten se asennetaan turvallisesti, on hyvä tehdä kaikki mitä voit puhdistaa tietokoneesi muistia.

Muistin tehokas hallinta auttaa tietokoneesi ajaa nopeammin ja antaa sinulle entistä puhtaamman ja vakaamman kokemuksen. Varmistamalla, että poistat tai poistat tarpeettomat ohjelmat, pitämällä avoimet ohjelmat mahdollisimman pieninä, kun käytät tietokonetta ja pitämällä käynnistysohjelmien määrää mahdollisimman alhaisena, huomaat, että tietokone kestää kauemmin ja toimii nopeammin. rahaa ja turhautumista.

Was this post helpful?
Yes
No

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta PC:n suorituskyky - Vapaa.

Vapaa Ajurin päivitykset

Päivitä ajurit alle 2 minuutissa nauttiaksesi paremmasta

PC:n suorituskyky - Vapaa.

Asenna Driver Reviver


Etkö löytänyt vastausta?
Kysy kysymys yhteisöömme asiantuntijoita ympäri maailmaa ja saada vastauksen hetkessä.

Kiinnitä se Pinterestiin

Muokkaa käännös
Machine käännös (Google):
Ladataan...
Kopioi editor
or Peruuta